Girişimciler için geliştirilen yeni takviye paketlerini açıklayan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı (KOSGEB) kendi işini kurmak isteyenlere dayanak olmaya devam ediyor.
İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERE 2 YENİ DAYANAK PAKETİ
Kendi işinin işvereni olmak isteyenlere takviye olmaya devam eden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı (KOSGEB) faizsiz geri ödemesiz 50 bin liralık takviye paketini ve faizsiz ancak geri ödemeli 100 bin liralık takviye paketini duyurdu. KOSGEB dayanakları ile iktisatta itici güç olan üretim gücünün artmasında kıymetli rol oynayan küçük ve orta uzunluk firmalara ve ya kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcileri iş hayatına kazandırmayı amaçlıyor. KOSGEB faizsiz geri ödemeli ve ya büsbütün geri ödemesiz hibe halindeki dayanakları ile milyonlarca kişiyi iş hayatına kattı.
KOSGEB YENİ DAYANAKLARI İLE BİNLERCE ŞAHSA İŞ İMKANI YARATACAK
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı (KOSGEB) yeni açıkladığı 2 dayanak programı ile binlerce şahsa iş imkanı sağlarken binlerce iş yerine de altyapısını geliştirerek işini büyütme imkanı sağlayacak. “Mobilya İmalatı Hibe Desteği”ni hayata geçiren KOSGEB’den yapılan açıklamaya nazaran mobilya imalatı takviyesi ile mobilya üretip bu mobilyaları satmak isteyen girişimcilere iş ömrüne kazandırılacak.
KOSGEB DAYANAKLARINDAN YARARLANACAK OLANLARA ÜRETİM YAPMA ŞARTI
KOSGEB’in hayata geçirdiği mobilya imalat dayanağına, hem beyaz eşya hem de başka mobilya çeşitleri dahil olacak. “Mobilya İmalatı Hibe Desteği” kredisine başvurmak isteyenlerin öncelikle hangi çeşitte ve alanda mobilyalar üreteceğine karar vermesi gerekiyor. KOSGEB’den yapılan açıklamaya nazaran hibe ya da dayanak kredileri kendi imalathanelerinde ya da fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için dükkan açmak isteyenlere verileceği söz edildi.
KOSGEB KREDİLERİ KİMLERE VERİLMEYECEK?
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı’nın (KOSGEB) yeni takviyesi katiyen hazır mobilyaları satmak için bir iş yeri açmak isteyen şahıslara bu dayanak kredisi verilmeyecek.
BAŞVURACAKLAR BİRİNCİ EVVEL MOBİLYA KODLARINI ÖĞRENMELİ
Mobilya imalat dayanağı almak isteyen teşebbüsçüler birinci evvel dayanağın hangi mobilyalara verileceğini öğrenmesi gerekiyor. C-31 çeşidi mobilyaların destekleneceğini belirten KOSGEB başvuracak bireylere en fazla 50 bin lira dayanak verileceğini, bu sayının üstüne çıkacak olanlara ise faizsiz geri ödemeli takviye programlarının önerileceğini açıkladı.
KOSGEB’den yapılan açıklamaya nazaran 50 bin liranın üstünde dayanağa gereksinimi olanlara geri ödemeli faizsiz kredi sağlanacak. Bu kredi de ise üst limit 100 bin lira olarak belirlendi.
KOSGEB KREDİLERİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?
Mobilya imalat dayanağı verilecek kendi işini kurmak isteyen girişimcilerden kimi kaideler arandığını açıklayan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Yönetimi Başkanlığı (KOSGEB) öncelikle müracaat sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerektiğini ve 18 yaşından büyük olanların müracaatlarının kabul edileceğini belirtti.
Ayrıca müracaat sahiplerinin KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almış olması da gerekiyor. Başvuracak girişimcilerin KOSGEB Mobilya İş Planına sahip olması da gerekiyor.
Sizde kendi işinizin işvereni olmak ister misiniz? Hiç KOSGEB kredisine başvurdunuz mu?