Milas’ta Fidan Dikimi Etkinliği

Muğla’nın Milas ilçesinde Muhtarlar Tarafından Fidan Dikimi Etkinliği Gerçekleştirildi

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Yeniköy Kemerköy Enerji Hüsamlar eski maden sahasında muhtarlar tarafından fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Yeniköy Kemerköy Enerji etki alanında bulunan 26 köy muhtarı, Cumhuriyet tarihinin en büyük doğaya geri kazandırma projesi olan Hüsamlar Yeniden projesini ziyaret etti.

Etkinlik kapsamında muhtarlara projenin detaylı bir sunumu yapıldı ve muhtarlar, köylerini temsilen eski maden sahasına fidan dikme fırsatı buldular.

Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Mehmet Eroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte muhtarlar, doğaya geri kazandırma alanını gezdiler ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldılar.

Eroğlu, yaptığı açıklamada bölge muhtarlarıyla yakın iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, geçen yıl pilot uygulamaya başladıklarında muhtarların proje hakkındaki düşüncelerini aldıklarını ve bu geri bildirimlerin projenin ilerlemesinde önemli rol oynadığını söyledi.

Eroğlu, “Yaklaşık 250 bin fidanı toprağa dikerek doğaya geri kazandırma çalışmalarımızı önemli ölçüde ilerlettik. Projemizde 3 gölet, yürüyüş yolları, piknik alanları ve amfi tiyatro gibi alanlar planladık. Ayrıca rehabilite edilecek alana Milas’ın simgesi olan anıt zeytin ağacını yerleştireceğiz. Gelecekte bu alanda madencilik için alınan alanı Milaslılara en güzel haliyle geri vereceğiz.” dedi.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği ile iş birliğinin projenin başarısını artırdığını vurgulayan Eroğlu, pilot uygulamadaki dikimlerin başarı oranının bazı bölgelerde %96’ya ulaştığını ve ekosistemin canlanmaya başladığını belirtti.

Milas Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Bağdamları Köyü Muhtarı Mehmet Akar, eski maden sahasında gerçekleştirilen çalışmalar için teşekkür ederek, projenin tamamlandığında bölgenin kullanımına açılacak olmasının çok değerli olduğunu ifade etti.

Akar, “Bize proje alanında detaylı bilgi vererek tüm sorularımıza cevap verdiler. Bu projenin bölgeye yapılan yatırımların önemli bir örneği olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

Related Posts

Bakan Bolat açıkladı: Nisan ayı dış ticaret açığında dev artış!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat nisan ayı dış ticaret verileri açıklandı. Türkiye, küresel ekonomik zorluklara rağmen ihracatını artırmayı başardı. Bakan Bolat, bu başarıda ihracatın çeşitlendirilmesinin ve yoğun çalışmanın önemli rol oynadığını belirtti.

Rekabet Kurulundan Erikli ve Pınar Su’ya yaklaşık 26 milyon lira ceza

Rekabet Kurulu, Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Erikli) 21,1 milyon lira, Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ’ye (Pınar) ise yaklaşık 4,9 milyon lira idari para cezası kesilmesini kararlaştırdı.

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi imalat sanayinde 13 aylık duraklama

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye İmalat PMI verisi nisan ayında da değişmeyerek 47,3 seviyesinde gerçekleşti. Üretim ve siparişlerdeki durgunluk sürerken, sektör üst üste 13. ayda da daralma sinyali verdi.

Çok çalışıyoruz yoksulluktan kaçamıyoruz

Avrupa’da yoksulluk riski olanların sayısı 9 yılda 11.6 milyon kişi azaldı, Türkiye’de ise 5.1 milyon kişi arttı. Uzun mesai saatlerine rağmen milyonların geçim derdi büyüdü.

Geçim krizi derinleşiyor: Açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki fark giderek büyüyor!

TÜRK-İŞ’in nisan ayı araştırması, çalışanların geçim koşullarının daha da zorlaştığını ortaya koydu. Gıda fiyatlarında süren artış mutfak harcamalarını artırırken temel ihtiyaçlara erişim her geçen gün daha da güçleşiyor. Raporda mevcut gelir düzeylerinin yetersizliğine dikkat çekiliyor.

İhtiyaç kredilerinde kısa vadeli faizler yükseldi: İşte 100 bin TL için güncel hesaplamalar

Bankaların ihtiyaç kredisi faizlerinde özellikle kısa vadede ciddi artışlar yaşanıyor. 30 Nisan 2025 itibarıyla 12 ay vadeli kredi seçeneklerinde faiz oranları yüzde 3,89 seviyelerine kadar çıktı. Buna karşın, 24 ve 36 ay gibi daha uzun vadelerde nispeten daha düşük faiz oranları uygulanıyor. Bu gelişmeler, tüketicileri “en uygun ihtiyaç kredisi” arayışına yönlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir