Mersin ve Humus’tan Ticaret İşbirliği

Humus Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Iyad Drak Sibi ve beraberindeki heyet, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Yapılan ön görüşmede, iki oda arasında kardeş oda protokolü imzalanıp sektörleri ve firmaları bir araya getirme kararı alındı.

Humus Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sibi ve yönetim kurulu üyeleri, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret etti. Şam ve Halep’ten sonra Suriye’nin üçüncü büyük odası olduklarını belirten Sibi, gelecek için Türkiye ile çok fazla işbirliği fikirleri olduğunu ifade etti. Türkiye’nin Suriye’ye desteklerini hatırlatarak, 2011 öncesi iki ülke arasındaki ticari bağlara atıfta bulunan Sibi, önümüzdeki süreçte de Türk ve Suriyeli iş insanları için büyük fırsatlar olacağını vurguladı. Humus’ta güvenlik konusunda hiçbir sorun bulunmadığına işaret eden Sibi, bankacılık sisteminin de her geçen gün daha iyiye gittiğini aktardı. Bunun bir ön görüşme olduğunu kısa sürede kurulacak iletişimle bölgenin ihtiyaçları hakkında daha detaylı bilgi aktaracaklarını kaydeden Sibi, iş birliği protokolleri yapmak istediklerini dile getirerek, Mersin iş dünyasını Suriye’ye davet etti.

“İlk ziyareti Mersin’e gerçekleştirdik”

İlk ziyaretlerini Mersin’e gerçekleştirdiklerini belirten Sibi, “Mersin Türkiye’nin en büyük limanına sahip. İstanbul’un ardından en büyük ikinci dış ticaret kenti. Lojistik anlamda Suriye’ye en yakın ve güçlü bir kent. Suriye’nin yeniden yapılanmasında Suriye’nin acil ihtiyacı olan konularda güçlü bir üretim ve ticaret merkezi. Bu nedenle daha yakından tanımak ve birlikte neler yapabileceğimizi görmek istiyoruz” dedi.

“Doğru düşünüp herkesin kazanacağı bir sistem oluşturulmalı”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakır da istenmeyen durumlar yaşandığını hatırlatıp, “Ancak artık geçmişle değil gelecekle ilgilenmeliyiz. Bu süreçte bir aile olduk. Kardeştik, bu kardeşliğimiz daha da arttı. Bundan sonra olumsuzlukları olumluya çevirmek için birlikte çalışacağız. Doğru düşünüp herkesin kazanacağı bir sistemi birlikte kurmalıyız. Yavaş ama emin, doğru adımlarla ilerlemeliyiz” diye konuştu. MTSO ve Mersin ekonomisi hakkında bilgi veren Çakır, Humus ile yapılacak her türlü ekonomik işbirliğine açık olduklarını vurgulayarak, “İlk ziyareti bize gerçekleştirdiğiniz için artık bizde ayrı bir yeriniz var. Bu bir ön görüşme. Önümüzdeki süreçte daha geniş katılımla doğru bir yol haritası belirlemek, sektörel işbirliklerini artırmak adına yeniden bir araya geleceğiz” dedi.

Ziyarette, MTSO 36 No’lu Yurtdışı Muhtelif Ticaret Meslek Komitesi Başkanı ve Mersin Arap İşadamları Derneği Başkanı Mohamad Almushalban da yer aldı. – MERSİN

Related Posts

Özgür Özel’den TÜSİAD’a ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haklarında yeni iddianame düzenlenen TÜSİAD’a ziyaret gerçekleştiriyor.

Bileşik faiz yüzde 63’e dayandı: Mevduat faizinde son durum ne? İşte 100 bin TL ve 1 milyon TL’nin getirisi

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 46’ya yükseltmesinin ardından mevduat faizi yüzde 50’yi aştı, bazı bankalarda ‘hoş geldin faizi’ yüzde 52’ye kadar çıktı. Yıllık bileşik faiz ise yüzde 60’ı geride bıraktı. Borsa düşerken, döviz ve altın dalgalanırken, vatandaşın ilgisi yine TL mevduatına yöneldi.

Aracı kurumlardan 7 hisse için 15 yeni hedef fiyat: Aselsan, THY, Arçelik dikkat çekiyor

2025 ilk çeyrek bilançolarının ardından aracı kurumlar model portföylerini güncelledi. Borsa İstanbul’da işlem gören 7 şirket için 15 farklı hedef fiyat açıklandı. İşte detaylar…

Bakan Kacır duyurdu! OSB Lojman projesinde ilk harç

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için lojman uygulamasını ilk kez Manisa’da hayata geçirdiklerini belirterek, “Geliştirdiğimiz bu yeni modelle barınma ve ulaşım gibi temel gereksinimlerin yanı sıra sosyal donatı alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, eğitim ve kreş imkanlarıyla çalışanlarımız ile ailelerinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bütüncül bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Şehirleşme planları ve yerel mimariyle uyumlu şekilde inşa edilecek, mülkiyeti OSB’ye ait olacak modern yaşam alanlarından, çalışanlarımız yaşadıkları şehirlerdeki kira bedelinin yaklaşık üçte biri oranında sembolik bir kullanım bedeli ödeyerek faydalanabilecek.” dedi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılı sonunda 50 kilometre uzunluğunda 83 adet tünel olduğunu belirterek, “23 yılda 740 kilometre uzunluğunda 430 yeni tünel inşa ettik. Toplam tünel sayımız 513’e, uzunluk ise 790 kilometreye çıktı” dedi.

İstanbul’da trafik sıkışıklığının yıllık maliyeti 6 milyar doları geçiyor

İstanbul’da trafik sıkışıklığının yıllık maliyeti 6 milyar doları geçiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir