Ramazanda balığa ilgi düşük kaldı!

Ramazan ayında balık çeşitleri tezgahları süslüyor

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte balık çeşitleri tezgahlardaki yerini almaya devam ediyor. Ancak ilk günlerde balığa ilgi biraz düşük kaldı. Trabzon Balıkçılar Hali’nde hamsinin kilosu 200 lira, istavrit 100 lira, mezgit 150 lira, sargan ve barbun 300 lira, çinekop 400 lira, çupra ve somon 350 lira, levrek ise 400 lira olarak satışa sunuluyor. Balıkçılar, ilerleyen günlerde satışların artmasını bekliyor. Sezonun sonuna yaklaşılmasına rağmen birçok balık türü tezgahlardaki yerini koruyor.

“Ramazan bereketiyle geldi”

Balıkçı Ogün Mustafa Karslı, sezonun bol ve bereketli geçtiğini belirterek, şunları söyledi: “Ramazan ayı yine bereketiyle geldi. Zaten bereketli bir sezon yaşadık. Hamsi ve palamut bolca bulunuyordu. Vatandaşlar bol bol balık yedi. Fiyatlar da uygun seviyedeydi. Artık sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Bu durum balık çeşitliliğini ve yoğunluğunu etkiliyor ancak genel olarak mezgit, hamsi, palamut ve barbun gibi türler mevcut. Tezgahlarımız istediğimiz seviyede. Daha fazlasını ve daha çeşitli olmasını isteriz ki vatandaşlar daha çok erişebilsin. Bol, bereketli ve güzel bir sezon geçiriyoruz. Hamsinin sonlarına geldik. Sezonun son hamsileri ile karşı karşıyayız. İstavrit, mezgit ve barbun bolca bulunuyor.

“1 hafta sonra işler düzelir”

Balıkçı Turgay Memiş, ramazan ayının ilk günlerinde balığa olan ilginin düşük olduğunu belirterek, “Ramazanın başlangıcında balığa rağbet pek olmaz. Ancak 1 hafta sonra durum değişebilir, fiyatlar cazip olabilir. Çupra, levrek ve somon gibi türler mevcut, fiyatlar da normal şu an. Hamsi artık bitiyor. İstavrit ve mezgit kilosu 100-150 lira arasında değişiyor. Yetiştirme balıkları ise 250-300 lira arasında satılıyor. Taze hamsi 200 liradan alıcı buluyor. İşlerimizin açılmasını umuyoruz. Ramazan bereketiyle geldi. İlerleyen günlerde işlerimizin daha yoğun olmasını diliyoruz. İnsanlar genellikle 3-5 gün et yedikten sonra balık tüketmeye başlarlar.“

“Hepsinden aldık”

Müşteri Celil Sarıçiçek, balık çeşitlerinin bol olduğunu vurgulayarak, “Hepsinden aldık. Fiyatlar da normal seviyede. Taze olanı tercih ediyoruz. Çok fazla seçeneğimiz var. Bu yıl bol miktarda balık tüketiyoruz. Yarın için köyde hazır olmak için balık aldık. Balık sağlıklı bir besindir. Biz Trabzonluyuz, balıksız duramayız.“

Related Posts

Elektrik, doğal gaz ve su faturaları için ‘kısmi ödeme’ önerisi

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, elektrik, su ve doğal gaz faturalarında kısmi ödeme yapılabilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvuracaklarını söyledi. Şahin, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, son …

Selçuk Bayraktar’ın Baykar’ı, İtalya’nın 140 yıllık köklü şirketini satın aldı

Türk savunma sanayisinin önde gelen firması Baykar, İtalya’nın 140 yıllık köklü havacılık şirketi Piaggio Aerospace’in satın alma sürecini tamamladı. İtalya’da düzenlenen resmi imza töreniyle sona eren bu tarihi anlaşma, iki ülke arasında havacılık …

Türkiye’nin brüt dış borç stoku 527,5 milyar dolar oldu

Türkiye’nin brüt dış borç stoku 527,5 milyar dolar oldu

Kayıt yaptırmayan sürücülere dev cezalar yolda: Bugün son gün!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulaması bugün itibarıyla zorunlu oldu. Sisteme kayıt yaptırmayan ticari araç sahipleri, vergi avantajlarından mahrum kalacak ve yüksek para cezalarıyla karşılaşacak.

CHP’den iktidara ‘yanlış ekonomi politikası’ çıkışı: Sanayide 10 yıl geriye gittik!

CHP’li Seda Kaya Ösen, imalat sanayiinde rekabet gücünün zayıfladığına dikkat çekerek iktidarı uyardı. Ekonomik politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Trump’ın 90 günlük süresi doluyor: ‘Kurtuluş Günü’ seviyeleri yeniden gündemde

Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı Stephen Miran, ABD ve Çin’in ticaret anlaşması imzalamasının ardından Trump’ın gümrük vergilerine dair açıklamalarda bulundu. Miran, bazı ülkeler için vergiler düşebilirken, diğerleri için nisan ayında …