Kesme altın yasaklandı mı?

Kesme Altın Yasaklandı! Yeni Düzenlemeler Yayımlandı

Resmi Gazete’de son günlerde gündemi meşgul eden kesme altın konusunda önemli bir karar alındı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kıymetli maden piyasasındaki kayıt dışılığı önleme çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini ve ilave adımların atılacağını belirtmişti.

Kesme Altın Yasaklandı mı?

Son zamanlarda artan kesme altın satışlarına yönelik bir yasak kararı alındı. Vatandaşlar ve sektör temsilcilerinden gelen şikayetler dikkate alınarak Resmi Gazete’de yayımlanan yasak kararı yürürlüğe girdi.

Bakan Şimşek’in duyurduğu kıymetli maden piyasasındaki kayıt dışılığı önleme amacıyla ilave adımlar atılması kararı da bu çerçevede gerçekleştirildi.

Son düzenlemelerle Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’a birtakım değişiklikler yapıldı, güncel piyasa koşulları ve talepler dikkate alındı.

Kesme Altın Neden Yasaklandı?

Kesme altın, kuyumcu ve alıcı arasındaki güvene dayanan ayar oranıyla satılmaktaydı. Ancak bazı kötü niyetli satıcılar nedeniyle kesme altınlarda ayar sorunları ve standartları bozan durumlar yaşanmaktaydı. Alıcılar da ayar sorunuyla karşılaştıklarında düşük fiyata satmak zorunda kalıyordu. Bu nedenle kesme altın satışlarına yönelik yeni düzenlemeler hayata geçirildi.

Related Posts

Özgür Özel’den TÜSİAD’a ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haklarında yeni iddianame düzenlenen TÜSİAD’a ziyaret gerçekleştiriyor.

Bileşik faiz yüzde 63’e dayandı: Mevduat faizinde son durum ne? İşte 100 bin TL ve 1 milyon TL’nin getirisi

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 46’ya yükseltmesinin ardından mevduat faizi yüzde 50’yi aştı, bazı bankalarda ‘hoş geldin faizi’ yüzde 52’ye kadar çıktı. Yıllık bileşik faiz ise yüzde 60’ı geride bıraktı. Borsa düşerken, döviz ve altın dalgalanırken, vatandaşın ilgisi yine TL mevduatına yöneldi.

Aracı kurumlardan 7 hisse için 15 yeni hedef fiyat: Aselsan, THY, Arçelik dikkat çekiyor

2025 ilk çeyrek bilançolarının ardından aracı kurumlar model portföylerini güncelledi. Borsa İstanbul’da işlem gören 7 şirket için 15 farklı hedef fiyat açıklandı. İşte detaylar…

Bakan Kacır duyurdu! OSB Lojman projesinde ilk harç

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için lojman uygulamasını ilk kez Manisa’da hayata geçirdiklerini belirterek, “Geliştirdiğimiz bu yeni modelle barınma ve ulaşım gibi temel gereksinimlerin yanı sıra sosyal donatı alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, eğitim ve kreş imkanlarıyla çalışanlarımız ile ailelerinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bütüncül bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Şehirleşme planları ve yerel mimariyle uyumlu şekilde inşa edilecek, mülkiyeti OSB’ye ait olacak modern yaşam alanlarından, çalışanlarımız yaşadıkları şehirlerdeki kira bedelinin yaklaşık üçte biri oranında sembolik bir kullanım bedeli ödeyerek faydalanabilecek.” dedi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılı sonunda 50 kilometre uzunluğunda 83 adet tünel olduğunu belirterek, “23 yılda 740 kilometre uzunluğunda 430 yeni tünel inşa ettik. Toplam tünel sayımız 513’e, uzunluk ise 790 kilometreye çıktı” dedi.

İstanbul’da trafik sıkışıklığının yıllık maliyeti 6 milyar doları geçiyor

İstanbul’da trafik sıkışıklığının yıllık maliyeti 6 milyar doları geçiyor