İklim Kanunu’nun ilk 4 maddesi nedir?

İklim Kanunu ve Önemi

11 Nisan 2025 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülüp kabul edilen İklim Kanunu, ülkemizin net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için atılan en kapsamlı adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Kamu kurumları, özel sektör ve bireyler için yeni yükümlülükler ve düzenlemeler getirilmesiyle bu adım, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol oynayacak.

İklim Kanunu’nun İlk 4 Maddesi Neleri Kapsıyor?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, Türkiye’nin ilk İklim Kanunu, 20 madde, 2 geçici madde ve 3 farklı kanunda değişiklik içeriyor. Bu kanun teklifi sayesinde iklim değişikliğiyle etkin bir şekilde mücadele edilmesi hedefleniyor.

İklim Kanunu ile birlikte; iklim değişikliği nedeniyle oluşan afetlerin zararlarının en aza indirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilerek doğa dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, biyoçeşitliliğin korunması ve yeşil alanların artırılması gibi konular ele alınıyor. Aynı zamanda su ve gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması, kritik sektörlerin iklim krizinden etkilenmemesi için düzenlemelerin yapılması ve afetlerle mücadelede risk değerlendirme sistemlerinin güçlendirilmesi de kanun kapsamında yer alıyor.

Bu kapsamlı adımların yanı sıra, doğa dostu üretim süreçlerinin yasal güvence altına alınması ve sektörler arasındaki uluslararası rekabet gücünün artırılması da İklim Kanunu’nun amaçları arasında yer alıyor.

Related Posts

HMGS/1 soru ve cevapları yayımlandı: 2025 HMGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2025-HMGS/1) soru ve cevapları, yılın ilk HMGS oturumunun tamamlanmasıyla birlikte adaylar tarafından sorgulanıyor. Adaylar, sınavın tamamlanmasıyla birlikte soru ve cevapların ÖSYM üzerinden yayımlanmasını ve HMGS sonuç tarihini merak ediyor. Peki, HMGS/1 soru ve cevapları yayımlandı mı? 2025 HMGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

Bazı imam hatip liselerinin bünyesindeki ortaokullara sınavla öğrenci almasına tepki gösteren Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, “İmam Hatiplere daha fazla öğrenci çekme gibi bir algı yaratma çabası içerisindeler” dedi.

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Bakanlık yönetmelikte yaptığı değişikliklerle milli eğitim müdürlüklerine Öğretmen Meslek Yasası’yla (ÖMY) getirilen Milli Eğitim Akademisi’ni eklerken; eğitim kurumlarında din ve ahlâk eğitim-öğretimini geliştirmek ve yaygınlaştırma görevi de getirildi.

2025 DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından her sene düzenleniyor. Sınava katılarak başarılı olan adaylar ön lisans eğitimlerini dört yıla tamamlama şansı elde ediyor. Peki, 2025 ÖSYM DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

23 Nisan’da noterler açık mı?

23 Nisan noterler çalışıyor mu sorusu, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde merak edilen konuların başında geliyor. Özellikle resmi işlemlerini bu tarihe denk getirmek isteyen vatandaşlar, “23 Nisan noterler çalışıyor mu” sorusunun cevabını …

Boşanmalardaki Artışın Nedeni: Anlaşılmayan Beklentiler

Anlaşılmayan beklentiler boşanmaları artırdı Aile Danışmanı Selver Yazıcı: “Boşanan insanların birbirini tanımadan ve beklentilerini anlamadan evlilik kurduklarını anlıyoruz” “2023’te 173 bin olan boşanma sayısı 2024’te 187 bin oldu” “Boşanmaların …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir