Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Bel Sağlığını Korumak İçin Günlük Yaşamda Yapılması Gerekenler

Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Aydoğan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ümit Dinçer ile Uzm. Dr. Özge Yıldırım, bel sağlığını korumak için önemli ipuçlarını paylaştı.

‘BEL AĞRISI TOPLUMDA ÇOK YÜKSEK OLAN HASTALIK’

Dr. Aydoğan, bel ağrısının toplumda sık görülen bir hastalık olduğunu belirterek özellikle pandemi sürecinde artan bel ağrısı vakalarına dikkat çekti. Bel ağrısının vücutta bir uyarı işareti olduğunu vurgulayan Dr. Aydoğan, belirtiler görüldüğünde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini söyledi.

Eğer bel ağrısı bacağa yayılıyorsa, gece ağrısı yaşıyorsanız veya kilo kaybı varsa ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Dr. Aydoğan, ofis çalışanlarının ergonomik koltuklarda oturması ve düzenli egzersiz yapması gerektiğini önerdi.

‘YILDA 2-3 BEL AĞRISI ATAĞI VÜCUDUN ALARMIDIR’

Dr. Aydoğan, bel ağrısının iş gücü kaybına ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Eğer yılda 2-3 kez bel ağrısı atağı geçiriyorsanız vücudunuzun alarm verdiğini belirten Dr. Aydoğan, yaşam tarzınızda değişiklikler yapmanız gerektiğini dile getirdi.

‘AYNI POZİSYONDA OTURMAK BEL SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Uzm. Dr. Yıldırım, oturuş pozisyonunun bel sağlığı için önemli olduğunu vurgulayarak, omuzların dik olması ve karın kaslarının kasılı olmasının gerektiğini söyledi. Özellikle pandemi sonrası online çalışmanın yaygınlaşmasıyla aynı pozisyonda uzun süre oturmanın bel sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

‘NASIL YÖNETEBİLECEĞİMİZİ İYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR’

Dr. Dinçer, bel ağrısının bireyler için önemli olduğunu vurgulayarak, ağrıları nasıl yönetebileceğimizi bilmemiz gerektiğini söyledi. Uygun egzersizler yapmanın ve doğru adımlar atmanın önemli olduğunu belirten Dr. Dinçer, ağrıların geçmemesi durumunda fizik tedavi uzmanına başvurulması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.

Gece uyumadan önce bu eski Mısır yöntemini uygulayın

Uykusuzlukla yıllardır mücadele eden bir kadın, Antik Mısır’dan ilham alan sıra dışı bir gece ritüeli sayesinde ilk kez kesintisiz uyuduğunu aktardı. Uzmanlara göre, ayaklara uygulanan bu teknik, modern bilimin de onayladığı etkili bir yöntem…

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy Hastaneye Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde TÜMOSAN Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın öncesinde rahatsızlık geçiren hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’un hastaneye sevk edildiğini açıkladı. TFF’den yapılan …

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir