Dünyanın en mutlu 20 şehri açıklandı: Türkiye yine şaşırtmadı

‘Mutlu Şehir Endeksi’nde Öne Çıkan Şehirler

Şehirlerin yönetişim, sivil katılım, ekonomi, sağlık, çevre ve ulaşım gibi alanlardaki performanslarının değerlendirildiği ‘Mutlu Şehir Endeksi’ açıklandı. Kopenhag, kültür, yönetişim ve ekonomik faaliyetleri ile dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliğe de önem veren Kopenhag, endekste öne çıkıyor.

Zürih, İsviçre’nin Gözdesi

Zürih ise 993 puanla listenin ikinci sırasında yer alıyor. Çevre dostu ulaşım seçenekleri, yenilenebilir enerji girişimleri ve güçlü sağlık sistemi Zürih’in en belirgin özellikleri arasında bulunuyor.

Singapur, endekste üçüncü sırada yer alarak Avrupa dışından en yüksek puanı alan yer oldu. Üniversiteleri, sivil katılım düzeyi ve düşük işsizlik oranıyla Singapur kendini öne çıkarıyor.

Aarhus ve Anvers Kendi Sıralamalarında

Danimarka’ya bağlı Aarhus, 958 puanla dördüncü sırada yer alırken Belçika’nın Anvers (Antwerp) kenti 956 puanla beşinci sırayı aldı.

Güney Kore’nin başkenti Seul, 942 puanla listenin altıncı sırasında kendine yer buldu. Londra ise en yüksek puan alan Birleşik Krallık şehri olmasına rağmen ilk 20’ye giremedi. Etkili ulaşım ağı olumlu olsa da obezite oranı sıralamaya olumsuz yansıdı.

Türkiye’den Temsilci Yok

Listede Türkiye’den herhangi bir şehir yer almazken, en yüksek puan alan şehirler şu şekilde sıralandı:

  • Kopenhag, Danimarka
  • Zürih, İsviçre
  • Singapur, Singapur
  • Aarhus, Danimarka
  • Antwerp, Belçika

Ve liste devam ediyor.

Related Posts

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Sürücüsüz yerli otomobilin tarihi belli oldu

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi’ açılışında konuştu. Yerli otomobil üretimindeki yeni hedefleri açıklayan Bakan Kacır, “3 yerli otonom aracın ülkemizde …

Seçim sonucu şaşırtmadı: MÜSİAD’a yeni AKP’li başkan!

MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Etkinlikte, yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi ve eski AKP Düzce Milletvekili aday adayı Burhan Özdemir, MÜSİAD Genel Başkanlığı’na seçildi.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Suriyeli memurların maaşını bakın kim ödeyecek!

Suriye Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, Katar’ın önümüzdeki üç ay boyunca Suriye geçici hükümetine, kamu çalışanlarının maaşlarını karşılamak üzere mali destek vereceğini duyurdu. Söz konusu yardımın, ABD yaptırımlarından muaf özel bir yöntem …

Kripto piyasaları coştu: 4 yılın rekoru kırıldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşik Krallık ile bir ticaret anlaşmasına varıldığını duyurması ve Amerikalı ve Çinli yetkililer, tarife müzakereleri için bugün İsviçre’de buluşacağını açıklanmasının ardından kripto paralar sert yükseldi. Ayrıca spot …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir