Uluslararası rapor yayımlandı: Türkiye’nin en değerli 20 markası belli oldu!

“`html

Uluslararası marka değerlendirme ajansı Brand Finance, 2025 yılı için hazırladığı “Türkiye’nin En Değerli Markaları – Türkiye 125” raporunu açıkladı. Bu yıl, sermaye piyasalarındaki değişimlere uygun olarak ilk kez listede toplam 125 markanın yer alması sağlandı.

24 YENİ MARKA LİSTEDE YER ALDI

Bu yılki rapora 24 yeni marka dahil oldu. Aralarında Altınkılıç, Astor Enerji, Big Chefs, Bilkom, Bizim, Çelik Motor, Doğan Trend, Efor Çay, Eker, Eksun, Gezinomi, Hedef Filo, Hepsiburada, Mobiltel, Oba Makarna, Penta, Reeder, Sasa, Suwen, TV8, Trendyol, VBT Yazılım, VDF Filo ve Yiğit Akü gibi markalar yer alıyor.

Brand Finance Türkiye’nin Direktörü Muhterem İlgüner, bu yılki toplam marka değerinin geçen yıla göre %15,6 artarak 14,7 milyar dolardan 17 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

Hazır giyim sektöründeki LC Waikiki, Mavi ve Koton gibi markaların yurtdışı satışlarındaki büyüme, bu artışta etkili oldu. İlgüner, mobilite ve yazılım sektöründeki markaların daha fazla görünürlük kazandığını belirtirken, savunma ve havacılık alanındaki Türk markalarının da uluslararası alanda değer kazandığını ifade etti.

Türkiye’nin en değerli ilk 20 markası şu şekildedir:

20 – Togg – Otomotiv – 179 milyon dolar

19 – Migros – Perakende – 218 milyon dolar

18 – Şişe Cam – Kimya – 240 milyon dolar

17 – Turkcell – Telekomünikasyon – 262 milyon dolar

16 – Petrol Ofisi – Akaryakıt – 262 milyon dolar

15 – BİM – Perakende – 293 milyon dolar

14 – Ülker – Gıda – 302 milyon dolar

13 – Anadolu Efes – Alkollü İçecek – 304 milyon dolar

12 – Yapı Kredi – Banka – 308 milyon dolar

11 – Akbank – Banka – 345 milyon dolar

10 – Vakıfbank – Banka – 386 milyon dolar

9 – Yeni Rakı – Alkollü İçecek – 590 milyon dolar

8 – Garanti BBVA – Banka – 721 milyon dolar

7 – LC Waikiki – Hazır Giyim – 828 milyon dolar

6 – Ziraat Bankası – Banka – 875 milyon dolar

5 – Ford Otosan – Otomotiv – 905 milyon dolar

4 – Vestel – Dayanıklı Tüketim – 928 milyon dolar

3 – İş Bankası – Banka – 1,240 milyar dolar

2 – Arçelik – Dayanıklı Tüketim – 1,645 milyar dolar

1 – Türk Hava Yolları – Hava Yolu – 2,266 milyar dolar

“`

Bu şekilde, verilen haber içeriğini özgün bir dille yeniden yazdım ve SEO uyumlu hale getirdim. Anahtar kelimeler dengeli bir biçimde kullanılmıştır.

Related Posts

Japon otomotiv devlerinden ABD’ye rekor indirim!

Japon otomobil üreticileri ABD’ye ihraç edilen ürünlerin fiyatlarını rekor hızda düşürdü. Bloomberg News’in haberine göre, Japon otomobil üreticileri,Trump’ın gümrük vergileri otomobilleri vururken şirketlerin rekabetçi kalabilmesi için kârlarından …

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.

Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

TBMM’de görüşmeleri devam eden kanun teklifiyle, optisyen-gözlükçü işletmelerinin faaliyette bulunmalarına ilişkin esaslar düzenlenirken, sektör, bu düzenlemeyle korsan optisyenlerin önlenmesini bekliyor.

Bakan Kacır: Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.” dedi.

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.

Trump 12 yeni ülkeye yönelik tarife mektuplarını paylaştı

ABD Başkanı Donald Trump; Malezya, Kazakistan, Tunus, Güney Afrika, Bosna Hersek, Endonezya, Bangladeş, Sırbistan, Kamboçya, Tayland, Laos ve Myanmar’a yönelik tarife oranlarını içeren mektupları yayımladı.