Atatürk Üniversitesi, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Protokolü İmzaladı

Atatürk Üniversitesi Rektörü, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile İş Birliği Protokolüne Katıldı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) çerçevesinde İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursları İş Birliği Protokolüne katıldı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin liderliğinde gerçekleşen toplantıda; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, ETSO Başkanı Saim Özakalın, İŞKUR Erzurum İl Müdürü Abdulkadir Mutlu ve işverenler de bulundu.

Protokol, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğü, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Erzurum Ticaret Borsası ve Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanarak, mesleki eğitimlerin teorik ve pratik olarak iş yerlerinde düzenlenmesini ve nitelikli iş gücünün yetiştirilmesini amaçlıyor.

Prof. Dr. Hacımüftüoğlu: “İstihdam Odaklı İş Birlikleri Göçün de Önüne Geçiyor”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerin iş dünyasıyla iş birliği yaparak, sektörel gereksinimlere uygun eğitimler düzenlemesinin önemini vurguladı. “Bugün burada imzalanan protokol, sadece eğitim ve öğretim sürecine destek olmakla kalmayacak, aynı zamanda iş gücü piyasasının kalitesini artırarak Erzurum’un ekonomik gelişimine büyük katkı sunacaktır” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, protokolün özellikle gençlerin ve kadınların istihdama katılımını artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti.

Erzurum’da yaşanan göçün önlenebilmesi ve yaşam kalitesinin artması için önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirten Rektör Hacımüftüoğlu, özellikle istihdam, üretim ve ihracat alanlarında yaşanan gelişmelerin şehrin büyümesine katkı sağladığını dile getirerek şunları söyledi: “İş dünyası ile akademik dünyayı bir araya getiren bu tür projeler, öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini artıracak ve onları iş dünyasına daha hazır hale getirecektir.”

İşverenlerden %60 İstihdam Taahhüdü

Protokol kapsamında, işverenlerden kursiyerlere yönelik %60 istihdam taahhüdü alınacak. Kursiyerlerin eğitimler sonunda sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Ayrıca, mesleki yeterlilik belgesine sahip olanlar, bu belgelerle iş gücü piyasasında daha fazla fırsata sahip olacak. – ERZURUM

Related Posts

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir