Bileşik faiz yüzde 63’e dayandı: Mevduat faizinde son durum ne? İşte 100 bin TL ve 1 milyon TL’nin getirisi

TCMB Faiz Artırımı Sonrası Bankalar Harekete Geçti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), en son para politikası kurulu toplantısında politika faizini yüzde 46 seviyesine yükseltti. Bu kararın ardından bankalar da hızla harekete geçerek mevduat faizlerini güncelledi. Piyasada birçok banka, yatırımcılara yıllık yüzde 50’ye varan faiz oranları sunarken, bazıları da hoş geldin faizi adı altında faiz oranlarını yüzde 52’ye kadar çıkardı.

Yatırımcılar Mevduatı Tercih Ediyor

Borsa’nın değer kaybettiği, dövizin mevduat getirilerine geride kaldığı ve altının dalgalı seyrettiği bu dönemde, mevduatın cazibesi artarak devam ediyor. Fon performanslarının zayıf olması da yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri TL mevduata yönlendiriyor.

100 bin TL ve 1 milyon TL Mevduat Kazançları

Yapılan hesaplara göre, mevcut faiz oranlarıyla, 100 bin TL’yi bir aylık mevduata yatıran bir kişi, vade sonunda yaklaşık 3.700 TL faiz geliri elde ediyor. Benzer koşullarda 1 milyon TL’yi değerlendiren bir yatırımcı ise yaklaşık 37.200 TL kazanç sağlıyor.

Bileşik Faizle Yüzde 63’e Ulaşan Getiri

Mevduatını yıl boyunca anapara artı faiz güncellemesiyle yenileyen yatırımcılar için durum daha da avantajlı. Faiz oranlarının sabit kaldığı varsayımıyla, bileşik faiz oranı yıl sonunda yüzde 63’e yaklaşıyor. Örneğin, 1 milyon TL’yi bu şekilde değerlendiren bir yatırımcı, yıl sonunda brüt 1 milyon 632 bin TL faiz geliri elde edebiliyor.

Ancak bu brüt kazançtan stopaj kesintileri düşüldüğünde net getiri bir miktar düşebiliyor. Yine de mevcut piyasa koşullarında, mevduatın sunduğu en yüksek reel getiri olduğu görülüyor.

Related Posts

Özgür Özel’den TÜSİAD’a ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haklarında yeni iddianame düzenlenen TÜSİAD’a ziyaret gerçekleştiriyor.

Aracı kurumlardan 7 hisse için 15 yeni hedef fiyat: Aselsan, THY, Arçelik dikkat çekiyor

2025 ilk çeyrek bilançolarının ardından aracı kurumlar model portföylerini güncelledi. Borsa İstanbul’da işlem gören 7 şirket için 15 farklı hedef fiyat açıklandı. İşte detaylar…

Bakan Kacır duyurdu! OSB Lojman projesinde ilk harç

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için lojman uygulamasını ilk kez Manisa’da hayata geçirdiklerini belirterek, “Geliştirdiğimiz bu yeni modelle barınma ve ulaşım gibi temel gereksinimlerin yanı sıra sosyal donatı alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, eğitim ve kreş imkanlarıyla çalışanlarımız ile ailelerinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bütüncül bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Şehirleşme planları ve yerel mimariyle uyumlu şekilde inşa edilecek, mülkiyeti OSB’ye ait olacak modern yaşam alanlarından, çalışanlarımız yaşadıkları şehirlerdeki kira bedelinin yaklaşık üçte biri oranında sembolik bir kullanım bedeli ödeyerek faydalanabilecek.” dedi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılı sonunda 50 kilometre uzunluğunda 83 adet tünel olduğunu belirterek, “23 yılda 740 kilometre uzunluğunda 430 yeni tünel inşa ettik. Toplam tünel sayımız 513’e, uzunluk ise 790 kilometreye çıktı” dedi.

İstanbul’da trafik sıkışıklığının yıllık maliyeti 6 milyar doları geçiyor

İstanbul’da trafik sıkışıklığının yıllık maliyeti 6 milyar doları geçiyor

Nisan ayı işsizlik oranı İsviçre’de yüzleri güldürdü

İsviçre’de işsizlik oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 2,8’e gerileyerek son dört ayın en düşük düzeyine ulaştı. Bu oran, şubat ve mart aylarında yüzde 2,9 seviyesindeydi. İşsiz sayısı ise 2 bin 500 kişi azalarak 130 bin 100 olarak kaydedildi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir