İşte göz tembelliğinin sessiz nedeni

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım: Astigmatizma ve Tedavi Yöntemleri

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, astigmatizmanın, görme kalitesini bozan ve genellikle çift görme, kayan görüntüler ve gece görüşü sorunlarına yol açan bir refraktif kusur olduğunu belirtti. Bu sorunun düzenli ve düzensiz astigmatizma olmak üzere iki farklı türü olduğunu ifade eden Yıldırım, şu bilgileri verdi:

“Düzenli astigmatizma vakalarında gözlük, kontakt lens veya modern lazer teknolojileriyle tedavi uygulanabilmektedir. Son yıllarda ise ‘Smile Pro’ olarak adlandırılan lentükül cerrahisi yöntemi popülerlik kazanmıştır. ‘Smile Pro’ yöntemiyle 5 numaraya kadar olan astigmatizmaları etkin ve güvenli şekilde tedavi edebiliyoruz. Kornea içindeki lazerle oluşturduğumuz parçayı küçük bir yan kesiden dışarıya çıkarıyoruz. Bu yöntemdeki gelişmeler, astigmatizmanın tedavisini çok daha etkili hale getirdi.”

Işıklarda parlama ve ışık saçılmaları gibi problemlerin sıklıkla yaşanabileceğine dikkat çeken Yıldırım, astigmatizma tedavisinde kullanılan yöntemler arasında Smile Pro, PRK, yüzey ablasyon tedavileri ve geleneksel Lasik yöntemlerini sıraladı. Bu yöntemlerle astigmatizmayı oldukça etkin ve güvenli bir şekilde tedavi etmek mümkün. Ancak her hastanın göz yapısının farklı olduğunu ve tedavi sürecinin kişiselleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

“Tedavide hastaların yaş ve göz yapısı göz önünde bulundurulmalı”

Prof. Dr. Yusuf Yıldırım, astigmatizmanın çocukluk döneminde erken tespit edilmesinin, ilerleyen yıllarda kalıcı görme kaybının önlenmesi açısından hayati önem taşıdığını vurguladı. Çocuklarda astigmatizmanın göz tembelliğine yol açabileceğini belirten Yıldırım, erken müdahalenin kritik olduğunu aktardı. Gözlük veya kontak lens kullanımının, çocukların ilerleyen yaşlarda sağlıklı bir görme yeteneğine sahip olmalarına yardımcı olduğuna dikkat çekti.

Cerrahi tedavide hastaların yaş ve göz yapısının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, her hasta için en uygun tedavi yönteminin seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Bel ağrısı çekenlere ’40 dakika’ uyarısı

Saatlerce masa başında çalışıyor, belinizdeki sızıya “alışıyorum” diyorsanız dikkat! Prof. Dr. Mehmet Aydoğan’a göre 40 dakikadan uzun süre oturmak omurganıza düşündüğünüzden çok daha fazla zarar veriyor olabilir. İşte belinizi korumanın yolları…

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.

Gece uyumadan önce bu eski Mısır yöntemini uygulayın

Uykusuzlukla yıllardır mücadele eden bir kadın, Antik Mısır’dan ilham alan sıra dışı bir gece ritüeli sayesinde ilk kez kesintisiz uyuduğunu aktardı. Uzmanlara göre, ayaklara uygulanan bu teknik, modern bilimin de onayladığı etkili bir yöntem…

Sigara Dumanı DNA’mıza Zarar Veriyor

Sigara dumanı ve kirli hava sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, sigara dumanı ve kirli havadan nasıl korunacağımız hakkında bilgi verdi.

Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy Hastaneye Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde TÜMOSAN Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın öncesinde rahatsızlık geçiren hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’un hastaneye sevk edildiğini açıkladı. TFF’den yapılan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir