Kontakt lenste yeni çağ: Görüş gücü artıyor

Çinli Bilim İnsanlarından Yenilik: Göz Kapakları Kapalıyken Dahi Kızılötesi Görme İmkanı!

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Prof. Tian Xue liderliğindeki bir ekip, güç gerektirmeyen şeffaf lensler geliştirerek kızılötesi görüşü mümkün kıldı. Geliştirilen lensler, kızılötesi ışığı görünür ışığa dönüştürerek insanlara “süper görüş” sağlıyor. Bu lensler sayesinde kullanıcılar, aynı anda hem kızılötesi hem de görünür ışığı algılayabiliyor. Üstelik göz kapakları kapalıyken bile kızılötesi görüş daha net hale geliyor.

Yakın kızılötesi ışığı kırmızı, yeşil veya mavi ışığa çeviren nanopartiküllerden oluşan bu lensler fareler ve insanlar üzerinde başarılı bir şekilde test edildi. Test sonuçları, lenslerin Mors alfabesi benzeri sinyalleri algılayabildiğini ve kızılötesi ışığın yönünü tespit edebildiğini gösterdi. Bu teknoloji, renk körlüğü sorununa çözüm getirebileceği gibi güvenlik ve şifreleme alanlarında da kullanılabilir.

Related Posts

Eski bataryalar tarih oluyor: iPhone 17 yeni nesil bataryayla geliyor

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 17 serisinde çığır açacak bir batarya teknolojisinin olması da öngörülüyor. İddialara göre Japon teknoloji devi TDK, iPhone 17’de yeni bataryalarını kullanacak.

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

Spotify’dan yeni özellik: İstenmeyen şarkılara 30 günlük erteleme

WhatsApp kullanıcılarına mesaj gönderdi: Yeni özellik tanımlandı

Dünyaca ünlü anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan kullanıcılarına müzikli yenilik. Artık ruh halinizi yansıtan şarkılarla durum güncellemesi yapmak mümkün hale geldi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.