Yılın girişimcisi, kredi oburu, daldan dala konarak 6 bin kişiyi sokağa attı. Yıllardır süren kredili işe atlayıp ardından konkordato ilan eden yılın franchise’ı dur durak bilmeden insanları mağdur ediyor. Sinemadan jant fabrikasına, jant fabrikasından kuruyemişe her sektöre giren İlkem Şahin’i durdurabilmek mümkün değil.
Bir yıl önce yılın girişimcisi ilan edilen İlkem Şahin, yılın en başarılı erkeği seçiliyor. 12 Şubat 2024’ten itibaren her şeye yatırım yapmaya başlıyor. KFC, Pizza Hut’ın Türkiye operasyonlarını Amerika’da şirketler diye liste uzayıp gidiyor. Bu hikaye mağdur 6 bin emekçi hakkını arıyor.
2022’de Peymen Kuruyemiş, Almanya’da iflas aşamasına gelmiş Jant üreticisi şirket, aynı yıl Almanya’da iki asırlık kağıt fabrikasını alıyor. Hem gıda da, hem kağıtta hem jantta yer ediniyor. Bunların hepsini kredi çekerek yapıyor. “Parlak girişimcimiz” olarak bahsediliyor kendisinden ve kredi oburu deniliyor.
Arkasından bu sefer de Almanya’da batık bir televizyonu alıyor. 2023’te yayına başladığı halde bu televizyon 2024’ün başında iflas başvurusu yapıyor. Arkasından Pear Food Organik Gıda’yı satın alıyor. Sinemaya merak salıyor. Han Yapım’ı kuruyor, 12 film çekiyor yine kredi desteğiyle. Kendisine 2023’te yılın franchise’ı ödülü veriliyor. Sonrasında ciddi oranda batış yaşıyor. 4 yıllık girişimcilik öyküsünün arkasında 6 bin emekçi var. Bu 6 bin emekçi haklarını arıyor.
Ozan Bingöl Sözcü TV ekranlarında, yetkililere seslenerek, ” yılın franchise’ı” ödülü verilen İlkem Şahin’e bakılmış mı diye tepki verdi. Emekçinin işçinin yalnızlığına vurgu yaparak denetimlerle incelemelerle risklerin bulundurulup önlemler alınması gerektiğini söyledi.
İflas ertelemelere dikkat çöken Bingöl, eskiden bunların kötü niyetli kullanıldığını( kötü niyetli olanlar) bu yüzden emekçilere devletin sahip çıkması gerektiğini belirtti.
More Stories
Vatandaşlar kar altında ‘ucuz et’ için kuyruğa girdi: Görüntüler AKP’nin kalesinden
Küresel piyasalarda gözler Powell’a çevrildi
Kayseri’de Gömülü Uçak İddiaları