Polisten kaçarken arabann altına girdiler

Fransa’da polis kovalamacasında skuter ile kaçan iki genç geçirdikleri kaza sonucu hastaneye kaldırıldılar. Fransa’nın Ile-de-France bölgesindeki Seine-et-Marne’da meydana kazada, skuter yolcusunun ardından genç sürücü de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Brut’e verdiği röportajda iki gencin ölümüne ilişkin, “Kimse polisin ihtarına uymadığı için hayatını kaybetmeyi hak etmiyor. Bir polis veya jandarma sizden durmanızı istediğinde durmalısınız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, 17 yaşındaki gençlerin ölümü polis şiddeti ile gündeme gelen ülkede siyasilerden tepki topladı. Solcu milletvekilleri, kırmızı ışıkta geçmenin gençlerin ölümü ile sonuçlanmasına tepki gösterdi.

“DUR” İHTARI YAPILDI

Suçla Mücadele Tugayı (BAC) polisleri kırmızı ışıkta geçtiğini tespit ettikleri skuterin sürücüsüne “dur” ihtarı yapmıştı. Aynı skuterde 17 yaşındaki bir arkadaşıyla seyahat eden sürücü ise polisin ihtarına uymamıştı.

KAÇARKEN EZİLDİLER

Skuterdaki gençler, yaklaşık 2 kilometre süren kovalamacanın ardından trafik ışıklarında duran bir aracın altına girmişti. Kazada yaralanan iki genç hastaneye kaldırılmış, skuterde arkada bulunan gencin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

KAYNAK: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx