Temmuz’da Geçerli Olacak: 8 Bin 750 TL Zam Yapılacak

Milyonlarca emekli ve memur, temmuz ayında açıklanacak enflasyon farkını merak ediyor. 3 Temmuz’da kamuoyu ile paylaşılacak veri sonrası hükümet, yapacağı açıklama ile emekli ve memurlara yapılacak zammı resmen duyuracak.

17 milyon emekli ve milyonlarca memurun maaşlarını doğrudan etkileyecek bu değişiklik, aynı zamanda özel ve kamu sektörü çalışanlarını da yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatının taban oranı asgari ücrete göre belirlenirken, tavan oranı ise memur maaşlarını referans alan bir sisteme dayanarak hesaplanıyor.

KIDEM TAZMİNATI 8 BİN 750 TL ZAMLANACAK

Ocak ayında yapılan zamlarla birlikte 35 bin lira seviyelerine yükselen kıdem tazminatı tavanı, Temmuz ayında yapılması muhtemel yüzde 25’lik memur zammıyla birlikte güncellenecek. Temmuz itibarıyla görülmesi beklenen kıdem tazminatı 43 bin 800 TL seviyelerinde olacak.

TABAN ÜCRETTE BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Çalışanların o yıl boyunca aldıkları maaşların ortalamasına göre hesaplanan ve brüt ücret üzerinden tesis edilen kıdem tazminatlarının taban oranını asgari ücret belirlemekte. Son 2 yıldır Temmuz ayında zamlanan asgari ücret için yetkililer bu yıl yaptıkları duyurular ile ek zam ihtimaline kapıyı tamamen kapatmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanan 17 bin 2 TL’lik asgari ücret halihazırda güncelliğini korurken, bu tutarın değişmemesi kıdem tazminatının tabanında da bir değişiklik yapılmayacağı anlamına gelmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx