Ağızdaki aftlar nasıl hızlı bir şekilde ortadan kaldırılır? En doğal ve en pratik çözüm:

Daha sonra gençlikte ortaya çıkabilen ve 20 ila 40 yaşları arasında zirveye ulaşabilen 2-5 mm çapında ağız mukozası lezyonlarından bahsediyoruz. Genel tahmin bize yaklaşık 5 kişiden 1’inin sıklıkla ağızda aft oluştuğunu söylüyor.

Ağızda aft oluşumu, bölgede yanma hissi ile kendini gösterir. Yanma hissinin ardından, aft olarak bilinen yuvarlak ve beyazımsı bir hasara dönüşen bir kızarıklık oluşacaktır.

Aftın kaybolması genellikle 1 veya 2 hafta sürer, ancak ilk 5 gün içinde rahatsızlık azalma eğilimindedir. Aftlar ortaya çıktığında genellikle doktorunuzla konuşmanız tavsiye edilir.

Aftlarla ilgili asıl sorun, oldukça acı verici olmaları ve yemek yemenin bile zorlaşmasıdır. Aynı şekilde, israfı önlemek için, pamukçuk yaralarını önleyebilecek hiçbir ilacın bulunmadığının ve bu durumda, şifalı bitkiler ve doğal yağlara dayanan doğal, ev yapımı olandan başlayarak gargaraların işe yarayabileceğinin farkında olmalıyız.

Bir diğer önemli savunma şekli de çok içmektir çünkü su, tekrarlanan dolaşımıyla ağzın hijyenine yardımcı olur. Bu sinir bozucu ağız ülserlerinin varlığında bakteri florasını yeniden aktive etmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için probiyotik almak çok faydalı olabilir ve tabii ki doğru ağız hijyeni asla eksik edilmemelidir.

Durum aşırı derecede kötüleşmediğinde, ağızdaki aftın hızlı bir şekilde giderilmesi için eski bir büyükannenin ilacı da işe yarayabilir. Sadece kabartma tozu ve su ile birlikte kullanılmalıdır.
Bunları alın ve bir çay kaşığı karbonatı suyla karıştırın, oldukça katı bir macun oluşana kadar karıştırın. Son olarak aftın görünür olduğu noktaya sürülerek on dakika dinlenmeye bırakılır ve ardından durulanır.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir