Haberler İyi: Ethereum ve Bitcoin’e Londra’dan Onay Geldi!

Birleşik Krallık’ta kripto para yatırımları için önemli bir gelişmede, Finansal Yürütme Kurumu (FCA), WisdomTree’ye Londra Borsası’nda (LSE) iki fiziksel olarak destekli kripto para borsası işlem gören ürününü (ETP) listeleme izni verdi. Bu ürünler, WisdomTree Fiziksel Bitcoin (BTCW) ve WisdomTree Fiziksel Ethereum (ETHW), 28 Mayıs’tan itibaren yalnızca profesyonel yatırımcılara sunulacak.

Ethereum ve BTC’de çığır açılıyor

FCA’nın onayı, Birleşik Krallık’ın finans sektöründe önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor. Bu sayede profesyonel yatırımcılar, geleneksel finansal enstrümanlar aracılığıyla kripto paralara daha kolay erişebilecekler. 111 milyar doların üzerinde küresel varlık yönetimiyle New York merkezli bir varlık yöneticisi olan WisdomTree, öncü yatırım ürünleriyle tanınıyor. Bitcoin Fonu (BTCW), ABD’de onaylanan ilk spot Bitcoin ETF’lerinden biriydi ve bu da kripto yatırım alanındaki uzmanlıklarını ve liderliklerini vurguladı.

Ayrıca, FCA’nın onayı, kripto para yatırımlarının yıllardır ihtiyatlı bir şekilde düzenlenmesinin ardından geldi. Ocak 2020’de FCA, perakende yatırımcıları kripto para birimlerinin yüksek risklerinden ve oynaklığından korumak için kripto türevlerini yasakladı. Ancak, kripto ETP’leri Avrupa ve ABD’de kabul gördükçe pazar gelişti.

Bu gelişmenin anlamı nedir?

Mart ayında FCA, finansal kurumların profesyonel yatırımcılar için ETP’leri listelemelerine karşı çıkmayacağını açıkladı. Bu, kripto para pazarının olgunluğunu ve meşruiyetini kabul eden küresel trendlerle uyumlu. LSE’nin ikinci çeyrekte Bitcoin ve Ether ürünlerine yönelik başvuruları kabul etme kararı da bu düzenleyici kaymayı daha da teyit ediyor.

WisdomTree’nin BTCW ve ETHW’nin LSE’de listelenmesi, profesyonel yatırımcılar için dijital varlıklarla portföylerini çeşitlendirmek için yeni yollar açıyor. Bu ETP’ler, ilgili kripto para birimlerinin fiziksel tutmalarıyla tamamen destekleniyor. Bu da her birimin gerçek Bitcoin veya Ether sahipliğini temsil ettiğinden emin oluyor. Her ETP’nin yönetim ücreti 35 baz puan olacak. Bu, piyasada rekabetçi bir orandır. LSE’deki bu lansman, kurumsal yatırımcılar için yatırım seçeneklerini genişletmenin yanı sıra WisdomTree’nin Birleşik Krallık’ın büyüyen pazarındaki konumunu da sağlamlaştırıyor.

Gelecekte neler olacak?

Başlangıçta lansman profesyonel yatırımcılara hitap etse de, FCA’nın değişen tutumu, bireysel yatırımcı katılımı için potansiyel bir yol olduğunu gösteriyor. Düzenleyici çerçeve uyum sağlamaya devam ettikçe, daha geniş bir yatırımcı yelpazesi nihayetinde bu yenilikçi finansal enstrümanlara erişim kazanabilir. Bu sırada, Kriptokoin.com oalrak da bildirdiğimiz üzere, ABD’de spot Ethereum ETF onayının gelmesi için büyük bir beklenti var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx