Hollanda ile 100 yıllık dostluk: Denizli’de kutlanacak

Türkiye Cumhuriyeti ve Hollanda Krallığı arasındaki dostluğun 100. yılı Türkiye’de kutlanacak. 100. yıla özel kutlama, 26 Mayıs 2024 Pazar günü iki ülkenin oda orkestralarının birlikte vereceği konser ile Denizli Pamukkale bölgesinde yer alan Hierapolis Antik Kenti Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

Hollanda’daki dünyaca ünlü klasik müzik orkestralarından Kraliyet Concertgebouw Orkestrası üyelerinden oluşan Concertgebouw Oda Orkestrası ve Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent’in üyeleri birlikte konser verecek.

2021 tarihinde kurulan Pamukkale Filarmoni Derneği’nin düzenlediği Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Denizli Valiliği katkıları ile gerçekleştirilecek olan büyük konser sanatseverler ile buluşacak. İki ülkenin dostluğuna armağan olacak konser, aynı zamanda, şehrin kültür sanat hayatına ve tanıtımına katkı sunacak.

Orhun Orhon’un şefliğinde gerçekleşecek konserde, Başkemancı Michael Waterman liderlik yapacak. Niek Baar, Fenna Ograjensek’in de aralarında yer alacağı konserde, Re Majör 3. Orkestra Süitinden “Air”, F. Schubert’ in Liedleri, E.Elgar’ın Op.20 mi minör Yaylı Çalgılar Serenadı, J.S Bach’ ın BWV 1042 Keman Konçertosu, Anton Bruckner’ in Locus Iste , M, Ravel’ in M.76 seslendirilecek.

Büyük konser, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yeni devreye alınan Hierapolis gece aydınlatması ile bambaşka bir ambiyans içinde sanatseverler ile buluşacak.

 

KAYNAK: İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx